Кревање на стандардите до нови висини

Од навалена кабина до движење од 360°, од напојување со наизменична струја до регенеративно сопирање, од преодна контрола на подигање до интегрирана телематика: Тојота е водечка компанија во класата со иновативни карактеристики во текот на овие години. Со новата серија BT Reflex, поставуваме нови одредници за безбедност, ергономија и енергетска ефикасност.

ИНТУИТИВЕН

ИНТЕРАКТИВЕН

Возачите на регални вилушкари се најдобро квалификувани оператори во вашиот тим. Ние им помагаме да им ја олесниме работата, да биде побезбедна и да се чувствуваат поудобно со ново дизајниран, ергономски и функционален оддел за возачи. Новиот и уникатен интерактивен екран осетлив на допир има различни функции како што се контрола на брзината, висината на кревањето и предупредувања за преоптоварување.


ИНТЕЛИГЕНТЕН

АНАЛИТИЧЕН

Нашата анализа од 10.000 поврзани вилушкари докажа дека литиум-јонските батерии ги исполнуваат барањата за достигнување на бараните апликации. Значи, ние ви нудиме избор помеѓу 3 енергетски пакети за да го пронајдете оној што одговара на вашите операции. Одговорна одлука за трошоците за животниот циклус, продуктивноста и околината. Може да достигнете нови нивоа во безбедност, продуктивност и ефикасност со интелигентните вилушкари како BT Reflex. Овозможување само овластени возачи да ја стартуваат машината на безбеден начин и олеснување на поврзувањето со управувањето со флотата I_Site од Toyota.


Интуитивно искуство на операторот
Потпрете се назад, погледнете нагоре

Комфорт на високо ниво

Ниту еден возач не е ист, па затоа се обидовме да дизајнираме решение кое би било комфорно во висина и аголи, без оглед кој вози.

За максимална видливост, има опционален панорамски стаклен покрив. Уникатната навалена кабина кај моделите од серијата Е е докажана иновација што го намалува оптоварувањето. Среќен оператор е и продуктивен оператор!


Новото седиште (опционално) со воздушна суспензија ја осигурува удобноста на возачите кои ќе можат да креваат без никакви проблеми. Висината на подот на кабината исто така може лесно да се прилагоди со едно притискање на копче, што дополнително ја подобрува ергономијата на возачот.На дланка

Додатоци

Новиот Reflex се одликува со нова контролна единица од десната страна, што им овозможува на возачите да изберат или контролер со мини џојстик или повеќефункционална контрола, во зависност од волјата на возачот. Дополнително складирање, приклучок за полнење на мобилен телефон, па дури и опционален интегриран Bluetooth звучник во покривот за да можете да ја слушате вашата омилена музика во текот на целата смена.


Интерактивен дисплеј на допир

Контрола на 

пристап


Контрола на 

движење


Новиот екран на допир овозможува лесна интеракција помеѓу вилушкарот и возачот. Што значи повисоко ниво на безбедност и продуктивност. Со пин код или картичка за пристап, осигурувате дека само овластените возачи можат да управуваат со регалниот вилушкар.
Во новиот интерфејс на екран осетлив на допир не е вклучена само суштинската пред-оперативна проверка, туку и другите безбедносни карактеристики, како што се автоматска контрола на брзината, израмнување на вилушката и центрирање. Безбедноста на прво место!Режим на кревање

Прилагодливи поставки

Додека го креваат товарот, возачите ќе добиваат постојани ажурирања за висината на кранот, тежината на товарот и прецизност со вилушките, како и повеќе критични предупредувања, како предупредувања за преоптоварувањето.
Екранот на допир ви овозможува да ги контролирате поставките, како што се ограничувањата на висината на подигањето и предизборот на висината и другите параметри на изведба важни за вашите операции.


Запознајте се со новата серија на BT ReflexПовеќе инфо и барање за нарачка