За Термалифт

Термалифт ДД е компанија чија дејност е производство на уреди за кревање и пренесување. Тоа вклучува увоз, репарација и продажба на вилушкари и испорака и монтажа на лифтови на територијата на Република Македонија и регионот.

Термалифт е ексклузивен, независен дистрибутер на ТОЈОТА вилушкари за Македонија, Албанија и Косово.
Моментално располага со над 350 вилушкари на лагер спремни за испорака од разни типови и брендови и околу 70 вработени во сите сектори кои ја сочинуваат ТЕРМАЛИФТ:

менаџмент

продажба

маркетинг

финансии

сервис

одржување

транспорт

Нашата историја

Корените на Термалифт - Сервис Винклер

Нашите корени во техниката датираат уште пред 40 години, односно во 1965 година, кога таткото на основачот на Термалифт дд, Љубинко Дамјановски, отвори мал сервис за електротехнички апарати под име Винклер.

1965

Компанија Терма

Во 1990 година, по распадот на Југославија и либерализацијата во системот, сервисот прерасна во компанија под име Терма, која ја прошири дејноста со испорака и монтажа на патнички и товарни лифтови од Италија.

1990

Основање на Термалифт

Во 1996 година компанијата Терма се преименува во Термалифт дд, со основач Драган Дамјановски.

1996

Почеток на увоз на вилушкари

Термалифт дд започнува со увоз на виљушкари од Јапонија, нивна репарација и продажба. Во 2002 година Термалифт дд започнува со увоз на нови вилушкари и формира сектор за резервни делови.

2002

Термалифт станува лидер во регионот

Благодарејќи на саморазвиениот специфичен процес на репарација на вилушкари, при што се зголемува животниот век и квалитетот на истите, Термалифт станува лидер на пазарот за репарирани вилушкари.

2003

Ексклузивен, независен дистрибутер на ТОЈОТА

Од 2014 Термалифт станува Ексклузивен Независен Дистрибутер на ТОЈОТА вилушкари за Македонија, Албанија и Косово и за 2 години достигнува 50% учество на пазарот на нови вилушкари!

Toyota Material Handling Europe - Ekskluziven distributer

2014

ISO 9001:2015 - Сертификат

ISO Sertifikat 9001:2015 | ISO Certificate

2015

Македонски квалитет - 2016

Термалифт се здоби со признание за Македонски квалитет за 2016-та година за постигнатите деловни успеси и промоција на македонскиот квалитет на национално и глобално ниво.

2016

ASEC сертификат

Во 2017 ТЕРМАЛИФТ се здобива со ASEC (After Sales Evaluation Certification) сертификат за сервисен салон и постпродажна поддршка според стандардите на ТОЈОТА.

ASEC Sertifikat | ASEC Toyota certificated

2017

Македонски квалитет - 2020

Термалифт по втор пат добива Признание за Македонски квалитет сега за 2020-та година, со што го докажува континуираниот прогрес, истрајност и квалитет во сите поминати години, а посебно и сега во ваква состојба.

 

2020

25 години од основање!

Термалифт ја одбележува 25-годишнината од своето основање.

Формирани како мал сервис за електротехнички апарати, денес испишуваме 25 години успешна приказна, наметнувајќи се како лидер во регионoт во продажбата и сервис на вилушкари, со над 7.000 задоволни клиенти.

Termalift 25 years logo

2021

Термалифт денес

До денес, Термалифт има продадено над 4000 разни типови на машини во соседните земји и земји вон Балканот. Со над 7.000 задоволни клиенти во сите области (продажба, сервис, делови, солуции, услуги...) и 20 години искуство, Термалифт ја докажува својата професионалност, искреност и квалитет.

денес

Зошто да го одберете Термалифт?

25 годишно искуство со вилушкари и работни платформи

70 вработени

6000 задоволни клиенти

4000 продадени вилушкари во и надвор од Македонијa

350 разни типови на вилушкари спремни за испорака

Специјален процес на репарација (поправка) на вилушкари

Гаранција за секој репариран вилушкар
од 6 месеци / 400 работни саати

Forklift Image

Професионално обучени сервисери според TOYOTA стандардите

Модерна сервисна работилница

Специјални сервисни возила

Ексклузивен дистрибутер за TOYOTA вилушкари
во Македонија, Албанија и Косово

ISO 9001:2015

ASEC (After Sales Evaluation Certification) сертификат од TOYOTA

Нашиот тим

Драган Дамјановски

Генерален Менаџер / Сопственик

До денес, Термалифт има продадено над 4000 разни типови на машини во соседните земји и земји вон Балканот.

Мануела Бојковиќ

Финансиски Менаџер

До денес, Термалифт има продадено над 4000 разни типови на машини во соседните земји и земји вон Балканот.

Филип Дамјановски

Асистент на генерален менаџер / Маркетинг менаџер

Дејан Ќуксановски

Менаџер на продажба

Бојан Бојковиќ

Резервни делови

До денес, Термалифт има продадено над 4000 разни типови на машини во соседните земји и земји вон Балканот.

Дејан Димитриевски

Сервис

До денес, Термалифт има продадено над 4000 разни типови на машини во соседните земји и земји вон Балканот.

Виолета Доневска

Асистент за продажба на рачни вилушкари

До денес, Термалифт има продадено над 4000 разни типови на машини во соседните земји и земји вон Балканот.

Фросина Дамјановска

Финансов асистент / Менаџер на продажба на рачни вилушкари

ПРОЦЕС НА РЕПАРАЦИЈА

ГАРАНЦИЈА 6 МЕСЕЦИ / 400 РАБОТНИ СААТИ

Прием Контрола
Репарација Контрола
Лимарија и фарбање Контрола
Изложбен салон Контрола
Испорака

БРЕНДОВИ

Toyota
Mitsubishi
Komatsu
Nissan
TCM
Linde
Caterpillar
BT
Shinko
Sumitomo-Yale
Baumann
Genie
JLG
Skyjack
HAKO
UniCarriers Nissan