Кариера

ТЕРМАЛИФТ ви нуди можности за професионален развој во една возбудлива средина ориентирана кон иднината. Позитивните прегледи во редовните анкети на вработените го потврдуваат тоа. Дознајте повеќе за она што нè прави привлечен работодавач.

Како брзорастечка и меѓународно ориентирана компанија, нудиме перспективи и многу можности за развој. Нашите вработени се движечката сила зад нашиот успех во индустријата за управување со материјали. Ова се однесува како за Менаџментот така и за Техничкиот персонал.

ТЕРМАЛИФТ има многу да понуди, без разлика дали во сервис, дистрибуцијата, развојот, продажбата или во нашата администрација, имаме позиции за секого.

Мисија

Да сме препознаени како прв избор на сите потрошувачи кои имаат потреба за управување со материјали и решенија за складирање на истите, нудејки иновативни производи и квалитетен сервис кој дава додатна вредност на нашите партнери.

Почитување на околината, амбиции и очекување на вработените и нашите партнери, со константна желба за напредок.

Сектори

Во „Термалифт ДД“ моментално има околу 70 вработени, кои работат во следните сектори:

менаџмент

продажба

маркетинг

финансии

сервис

одржување

транспорт

Огласи

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.

Има потреба да вработи:

ОДРЖУВАЧ НА ЛИФТОВИ/ПЛАТФОРМИ

Задачи:

Одржување на лифтови/платформи низ МК (Прегледување, Подмачкување, Чистење, замена на дотраени делови и сл.)

Поставеност во организација:
• Директно одговара на Менаџер на сектор

Потребно: 

Пожелно е искуство во одржување на лифтови и платформи

Минимум ССС

Пожелно е познавење на Англиски јазик

Спремност за превземање на одговорност

Тимска работа

Потребно е Возачка дозвола – Б категорија

Компанијата нуди: 

Плата од 36.000 до 49.000 (НЕТО ПЛАТА) во зависност од покажаниот резултати. (Платата е пониска за времетраење на обуката)

Платата можно е да биде и повисока од 49.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и посветеноста.

Пробен / тренинг период од максимум 1 месец

Секој ден разновиден топол оброк

Обуки и тренинзи во областа која работи.

Модерни, Високо квалитетни услови за работа.

Годишни рекреативни семинари и забави со комапнијата.

Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk

Компанијата се наоѓа во КУМАНОВОПовеќе

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.

Има потреба да вработи:

ПРОДАЖЕН АГЕНТ

Опис на работно место:

Да ги запознае купувачите со вистинскиот асортиман на производи, ценовната политика и сите услови на соработка и истите да ги презентира и продаде

Да понуди најдобра можна солуција за проблемот/инвестицијата на клиентот

Посети на клиенти

Изготвување посети

Создавање и одржување база на потенцијални клиенти

За време на своите посети во целост да ги застапува интересите на компанијата и да допринесе за оддржување на имиџот на компанијата која е ориентирана кон купувачите

Континуирано учење на технички карактеристики на производите и иновации

Должен со својата работа да придобие што поголем број на купувачи

Планирање и организирање на продажни активности / посети

Изготвување на прегледни и графички средени извештаи и нивно презентирање кај надредените

Следење на продажбата и превземање на активности за зголемување на продажбата

Развивање и одржување на односите со клиентите

Ја следи работата на конкуренцијата, известува и предлага активности.

Поставеност во организација:
• Директно одговара на Комерцијалниот Менаџер

Познавања: 

Одлично познавање на Англиски јазик (поради обуки во странство)

Одлично познавање на Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Outlook

ERP и CRM системи

Потребно: 

Работно искуство на иста или слична позиција од минимум 1 година (продажба на индустриски машини или автомобили преферирано)

Одлични комуникациски и организациски вештини

Продажни способности

Одговорност, лојалност и ориентираност кон цели

Претставителна и уредна личност

Флексибилност за работа на терен

Способност за тимска работа

Возачка дозвола – Б категорија

Компанијата нуди: 

Стартна фиксна нето плата од 25.000 до 31.000 во зависност од покажаниот резултати.

Бонус плата за секоја продадена машина (Процент од секој продаден вилушкар/машина)

Шема за промоција и унапредување во компанијата

Обуки и тренинзи во областа која работи.

Сертифицирани обуки за продажба и маркетинг од TOYOTA Europe.

Модерни, Високо квалитетни услови за работа.

Платени патни трошкови.

Различен топол оброк секој ден

Годишни рекреативни семинари и забави организирани од комапнијата.

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации

СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ

Напомена:

Апликациите без назнака за кое работно место аплицираат НЕМА да бидат разгледани!

Компанијата се наоѓа во Куманово

Дневно работно време е претпладне, од 08.30 до 16.30 часот, од понеделник до петок и секоја втора сабота од 8:30 до 15:00

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mkПовеќе

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.

Има потреба да вработи:

МАШИНСКИ ИНЖИНЕР

Опис на работно место:

Организирање на работа и процеси во работилница

Изготвување и Задавање на задачи на вработени во работилница

Контрола на задачите, процесите и вработените во работилница

Одржување на ред и контрола на хигиена во работилница

Организирање на тренинзи и унапредување на знаење на подредените

Асистирање и помош на вработените во работилница

Комуникација и мотивација на вработените во работилница

Изнаоѓање решенија за сложени проблеми

Изготвување на прегледни и графички средени извештаи и нивно презентирање кај надредените

Воведување на нови процеси и стратегии за подобрување на работата во работилница и вработените

Поставеност во организација:
• Директно одговара на Генералниот Менаџер (Директор)
• Раководи со тим од 15 луѓе (Авто-Механичари, Авто-Електричари, Авто-Лакери, Бравари)

Знаења:
• Индустриски машини (вилушкари, подвижни платформи и сл.) со нивни компоненти (Механика, Хидраулика, Електрика и сл.)
• Менаџирање и контролирање на вработени (подредени)

Вештини:
• Англиски јазик
• Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Outlook)

Потребно:
• Искуство во областа на механика, сервисирање и организирање од минимум 1 години – Автомобили и индустриски машини
• Високо развиени oрганизациони, комуникациски и лидерски способности
• Спремност за превземање на одговорност
• Тимска работа
• Возачка дозвола – Б категорија

Компанијата нуди: 

Плата од 49.000 до 61.000 во зависност од покажаниот резултати. (Платата е пониска за времетраење на обуката која трае максимум 1 месец)

Платата можно е да биде и повисока од 61.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и посветеноста.

Можност за унапредување во “Директор за пост-продажба” со плата над 92.000 денари

Секој ден различен топол оброк

Неопределено вработување со почетен пробен период.

Обуки и тренинзи во областа која работи.

Модерни, Високо квалитетни услови за работа.

Платени патни трошкови.

Годишни рекреативни семинари и забави со комапнијата.

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации

СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ

 

Напомена:

Апликациите без назнака за кое работно место аплицираат НЕМА да бидат разгледани!

Компанијата се наоѓа во Куманово

Дневно работно време е претпладне, од 08.30 до 16.30 часот, од понеделник до петок и секоја втора сабота од 8:30 до 15:00

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mkПовеќе

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.


Има потреба да вработи:


МАШИНСКИ/ЕЛЕКТРО ИНЖИНЕР или ТЕХНИЧАР


Задачи:

Изготвување на проектни решенија за лифтови

Изготвување на проекти за лифтови и вадење на сертификати

Изготвуванје на спецификација за составни делови на лифтови

Изготвување и пратење на понуди за лифтови

Посета на објекти во изградба и земање податоци од возни окна

Асистирање и надзор при изработка на возни окна за лифтови

Контрола на задачите и процесите во динамиката за испорака и монтажа

Комуникација и соработување со добавувачите

Изнаоѓање решенија за сложени проблеми

Изготвување на прегледни и графички средени извештаи и невно презентирање кај надредените

Воведување на нови процеси и стратегии за подобрување на работатаПоставеност во организација:
• Директно одговара на Менаџерот за лифтови


Знаења (може и основни) за :
• Лифтови и товарни платформи со нивни компоненти (Механика, Хидраулика, Електрика и сл.)
• Менаџирање и контролирање во процесот на проектирање ,набавка и монтажа на лифтови


Вештини:

Англиски јазиk

Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Outlook)

Auto CAD

Corel

Project Manager


Потребно:
• Искуство во областа на лифтови од минимум 3 години и важи само за техничари со ссс

• Moжност за вработување и без искуство (важи само за инжинери всс) , но платата ке биде намалена се додека комлетно не се обучи вработениот
• Високо развиени oрганизациони, комуникациски и лидерски способности
• Способност за работа под притисок и конструктивно решавање на работни предизвици
• Спремност за превземање на одговорност
• Тимска работа
• Пожелно работно искуство во менаџирање во слични идустриски гранки или
• Возачка дозвола – Б категорија


Компанијата нуди

Плата од 30.000 до 45.000 ден. во зависност од покажаниот резултати. (Платата е пониска за времетраење на обуката)

Платата можно е да биде и повисока од 40.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и посветеноста.

Неопределено вработување со почетен пробен период.

Обуки и тренинзи во областа која работи.

Модерни, Високо квалитетни услови за работа.

Платени патни трошкови.

Годишни рекреативни семинари со комапнијата.

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации

СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ


Напомена:

САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Апликациите без назнака за кое работно место аплицираат НЕМА да бидат разгледани!

Компанијата се наоѓа во Куманово

Дневно работно време е претпладне, од 08.30 до 16.30 часот, од понеделник до петок и и секоја втора сабота од 8 30 до 15:00


ТЕРМАЛИФТ Куманово е секогаш отворена за соработка со кандидати кои се вредни ентузијасти и сакаат да работат со тим кој е спремен за нови предизвици во иновативна и динамична околина.Вашето CV испратете го на dragan@termalift.com.mk


Повеќе

Аплицирај

Работна позиција *
Прикачете CV
Лични информации

Образование

Работно искуство
Останати квалификации и способности
Социјални вештини

ПРОЦЕС НА РЕПАРАЦИЈА

ГАРАНЦИЈА 6 МЕСЕЦИ / 400 РАБОТНИ СААТИ

Прием Контрола
Репарација Контрола
Лимарија и фарбање Контрола
Изложбен салон Контрола
Испорака

БРЕНДОВИ

Toyota
Mitsubishi
Komatsu
Nissan
TCM
Linde
Caterpillar
BT
Shinko
Sumitomo-Yale
Baumann
Genie
JLG
Skyjack